Vazby zdanění osobních příjmů na pojistné sociálního pojištění - Šatrová, Anna; Vítek, Leoš, 1970-; Nachtigalová, Marika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Předmětem bakalářské práce "Vazby zdanění osobních příjmů na pojistné sociálního pojištění" je určení vazeb mezi těmito daněmi. V první kapitole jsou vysvětleny základní pojmy, popsán daňový systém České republiky a stručně přiblížena historie zdanění osobních příjmů a sociálního pojištění. Další kapitola se věnuje osobní důchodové dani a vazbám na pojistné, třetí kapitola je zaměřena na pojistné sociálního pojištění a vazby na zdanění osobních příjmů. Čtvrtá kapitola popisuje změny v oblasti daní a pojistného účinné od 1. 1. 2011. Stručné shrnutí vazeb je provedeno v kapitole páté, následující a zároveň poslední kapitola porovnává daně a pojistné v jiných zemích.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; sociální pojištění; bakalářské práce; social insurance; bachelor's theses