Státní příspěvek ke stavebnímu spoření - Švec, Daniel (2010)
V této bakalářské práci se zabývám popisem nejmarkantnějších veřejných výdajů státu, výdajů mandatorních. Práce zkoumá strukturu a vývoj mandatorních výdajů se zaměřením na státní podporu stavebního spoření. V první části práce jsou vyčleněny různé typy veřejných a mandatorních výdajů, zde je také popsán samotný pojem mandatorní výdaje. Ve druhé kapitole se blíže zabývám problematikou stavebního spoření a státní podpory stavebního spoření v České republice. Pomocí grafů a tabulek je zde popsán vývoj základních indikátorů stavebního spoření a státní podpory. Poslední část práce je věnována analýze současného stavu na trhu stavebního spoření v České republice.