Systém řízení rizik a správa společnosti - Pivný, Vojtěch; Hnilica, Jiří, 1976-; Kostiha, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem diplomové práce je zhodnotit dosavadní zkušenosti s implementací systému řízení rizik a poskytnout možná řešení pro další rozvoj řízení rizik. S tím jsou samozřejmě spojeny i menší cíle objasňující časté nepravdy, kterých se společnosti dopouští. Na začátku práce jsou představeny obecná východiska společně s kvantitativními a kvalitativními metodami. Poté již navazuje implementační část, kde jsou prezentovány metody a podmínky implementace systém řízení rizik. Pro úspěšné zavedení systému je dále popsána riziková kultura, kde se lze již setkat s prvními závěry ohledně správy společnosti. Odlišnost od řízení rizik je ukázána v další kapitole zabývající se propojením finančního řízení a řízení rizik. Vlastní zkušenosti se Solvency II, nedostatky v řízení rizik, koncept RVA a přechod od měření rizik po jejich řízení uzavírají práci. V závěru jsou již pouze shrnuty průběžné naplnění cílů diplomové práce a jsou potvrzeny vyřčené hypotézy. Systém řízení rizik musí být založen na všeobecné akceptaci řízení rizik jako fungování společnosti, což musí být významně podporováno útvarem řízení rizik.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; riziko; diplomové práce; risk; master's theses