Úvěrový proces v družstevní záložně - Čučová, Magdaléna; Radová, Jarmila; Novotný, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá metodikou úvěrového procesu konkrétní družstevní záložny působící na českém trhu. Z důvodu žádosti o zachování anonymity není název družstevní záložny zveřejňován. Nejprve se věnuji charakteristice družstevních záložen, jejich specifikám a odlišnostem od bank. Dále se zaměřuji na význam úvěrových obchodů, specifičnost rozvahy úvěrových institucí, popsání rizik spojených s úvěrovým obchodem a podstatu regulace úvěrových obchodů ze strany státu. Ve čtvrté kapitole rozebírám úvěrový proces analyzované družstevní záložny, se zaměřením na akviziční období, úvěrovou analýzu a rozhodovací proces. V poslední části vysvětluji problematiku zajištění, včetně druhů používaných analyzovanou družstevní záložnou. V celé práci se tak prolíná teorie s praxí. V závěru práce hodnotím kvalitu úvěrového procesu analyzované družstevní záložny, včetně možných rozdílů od úvěrového procesu v bance.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses