Je možné účinně bránit daňovým únikům u spotřebních daní jejich vnitřními daňově technickými prvky? - Zajíček, Petr (2010)
Předmětem této bakalářské práce je rozbor možností, jak zabránit daňovým únikům u daní ze spotřeby. V první kapitole se zaměřuji na nástroje spotřebních daní, systém EMCS a obecné daňové úniky. V rámci druhé kapitoly popisuji daňové úniky u jednotlivých skupin spotřebních daní a hledám možnosti, jak těmto únikům zabránit. Ve třetí kapitole se věnuji řešení daňových úniků a boji proti nim.