Je možné účinně bránit daňovým únikům u spotřebních daní jejich vnitřními daňově technickými prvky? - Zajíček, Petr; Svátková, Slavomíra, 1957-; Kučerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Předmětem této bakalářské práce je rozbor možností, jak zabránit daňovým únikům u daní ze spotřeby. V první kapitole se zaměřuji na nástroje spotřebních daní, systém EMCS a obecné daňové úniky. V rámci druhé kapitoly popisuji daňové úniky u jednotlivých skupin spotřebních daní a hledám možnosti, jak těmto únikům zabránit. Ve třetí kapitole se věnuji řešení daňových úniků a boji proti nim.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; spotřební daně; bakalářské práce; spendings tax; bachelor's theses