Analýza vybraných poľnohospodárskych komodít z pohľadu investora - Škultéty, Daniel; Trešl, Jiří, 1947-2011; Václavík, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cieľom tejto práce je poskytnúť cenový výhľad pšenice, kukurice a ryže v rôznych časových horizontoch. V práci pracujeme prevažne s dennými dátami futures kontraktov za obdobie pätnástich rokov. Analýza investičných príležitostí si vyžaduje nielen orientáciu v samotných komoditách, ale aj v posúdení ich vplyvu na dianie vo svete. Na dosiahnutie tohto cieľa používame technickú analýzu, analýzu časových radov a venujeme sa faktorom ovplyvňujúcim ceny vybraných komodít. Prínos práce spočíva predovšetkým v poskytnutí konkrétnych nástrojov technickej analýzy vhodných k úspešnému obchodovaniu na trhu, v zhrnutí fundamentálnych faktorov ovplyvňujúcich vývoj cien komodít na jednom mieste a vo vlastnej analýze časových radov cien komoditných futures. V práci sme ukázali, že náhodnosť pohybu cien na kapitálových trhoch existuje, no nie je možné ju zovšeobecniť pre celý trh a všetky obdobia.
Vedoucí práce: Jiří Trešl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses