Daň z nehnuteľností v Českej a Slovenskej republike - Smiková, Martina; Sedmihradská, Lucie; Kučerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práca sa zaoberá zdanením nehnuteľností v Českej a Slovenskej republike od roku 1993 po súčasnosť. Dôležitým východiskom je niekdajší spoločný štát a obdobný systém zdaňovania nehnuteľností. Práca sa snaží poukázať na najvýraznejšie odlišnosti v zdaňovaní, ktoré boli badateľné už v počiatku existencie samostatných štátov. K ich prehĺbeniu došlo v dôsledku účinnosti novej právnej normy na Slovensku. Predmetom záujmu je územná samosprávna jednotka, t.j. obec a jej právomoci pri určovaní výnosu dane z nehnuteľností. Miera kompetencií sa dá chápať ako odraz procesu fiškálnej decentralizácie, ktorá je kvalitatívne a kvantitatívne zachytená v analytickej časti práce.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses