Ocenění podniku Pivovary Staropramen, a.s. - Zbožínek, Pavel; Kislingerová, Eva, 1950-; Sieber, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce se zabývá stanovením tržní hodnoty podniku Pivovary Staropramen, a.s. před uskutečněnou fúzí. Práce je rozdělena na dvě části - metodologickou a praktickou. V metodologické části jsou z teoretického hlediska popsány a uvedeny jednotlivé kroky a vzorce, které jsou potřebné ke stanovení výsledné hodnoty podniku. Stěžejními body praktické části jsou strategická analýza, finanční analýza, finanční plánování a samotné ocenění podniku. Byl zvolen model DCF ve variantě FCFF ke stanovení hodnoty podniku. Ke srovnání je uvedena metoda účetní hodnoty. Na konci práce je provedena analýza citlivosti závislosti hodnoty podniku na tempu růstu g.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses