Analýza a optimalizace systému řízení pracovního výkonu a rozvoje zaměstnanců dle standardu Investors in People - Šimíková, Jana (2010)
Diplomová práce pojednává o standardu Investors in People - mezinárodně uznávaném nástroji k řízení a rozvoji lidských zdrojů. Zabývá se jeho charakteristikou, přínosy, situací v České republice a srovnáním s ostatními modely. V praktické části je ukázán vliv IIP ve firmě OLHO-Technik Czech, s.r.o. a popsán proces implementace. Byla provedena analýza vybraných personálních procesů ve firmě a podnikových dokumentů podle IIP principů a kvalitativní výzkum v podobě rozhovorů se zaměstnanci. Práce přibližuje standard firmám a podporuje tak jeho šíření, dále nabízí řešení pro zlepšení situace v oblasti řízení lidských zdrojů v OLHO-Technik Czech, s.r.o. a připravuje tak firmu pro následnou recertifikaci standardu Investors in People.