Ocenění souboru ochranných známek - Červenková, Iva (2010)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku nehmotného majetku, zejména pak ocenění ochranných známek. V teoretické části shrnuje členění nehmotného majetku a postavení ochranné známky v rámci nehmotmného majetku. V další části je věnována pozornost právní úpravě ochranných známek, vymezení pojmů s ochrannou známkou souvisejících a metodám jejího ocenění. Na teoretickou část navazuje část praktická, která zkoumá možnosti použití vybranných metod ocenění na konktrétním příkladě.