Závislost vývoje akciových titulů na ukazatelích technické analýzy - Baše, Tomáš; Kuncová, Martina, 1974-; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem diplomové práce je určit vliv technické analýzy na výši zhodnocení akciových titulů společností O2 Telefónica, Komerční banka a ČEZ při aplikaci na předem určený obchodní model a posoudit platnost teorie efektivních trhů u týchž akciových titulů. Rovněž bude sledován vliv obchodních signálů technických indikátorů na tvar a charakteristiky podmíněných rozdělení jimi danými. Jako hlavní softwarový nástroj byl použit doplněk Microsoft Excellu Crystal Ball. Tento software disponuje všemi potřebnými nástroji pro výše zmíněnou analýzu. V práci jsou rovněž představena teoretická východiska z oblastí akcií, technické analýzy, rozdělení náhodných veličin, generování náhodných čísel a jim blízkých oblastí tak, aby jí co nejlépe porozuměl i čtenář neznalý problematiky.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; akcie; diplomové práce; stocks; master's theses