MĚNÍCÍ SE POSTAVENÍ VYBRANÝCH VĚKOVÝCH SKUPIN NA TRHU PRÁCE V PRŮBĚHU HOSPODÁŘSKÉHO CYKLU - Trnečková, Lenka; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Říhová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce zkoumá problematiku nezaměstnanosti osob na trhu práce dle věkové struktury v období let 1999-2009. Pozornost je věnována nezaměstnanosti mládeže a starší pracovní síly. Nejprve charakterizuje vybrané věkové skupiny a problematiku nerovného postavení mládeže a starší pracovní síly na trhu práce. Dále zhodnotí vývoj nezaměstnanosti vybraných věkových skupin v letech 1999 -- 2009 a faktory, které jej ovlivnily (demografická struktura, prodlužování věku odchodu do důchodu, fáze hospodářského cyklu). Cílem diplomové práce je analýza vývoje postavení vybraných věkových skupin na trhu práce, z toho zvláště postavení mládeže a starší pracovní síly a zhodnocení na trhu práce a faktorů, jež na tento vývoj působí, přičemž hlavním úkolem je zhodnotit zaměstnávání mládeže a starší věkové síly v průběhu hospodářského cyklu.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; nezaměstnanost; diplomové práce; unemployment; master's theses