Politické a socioekonomické změny ve Venezuele za období Huga Cháveze - Jurníčková, Lenka (2010)
Tato diplomová práce analyzuje politické a socioekonomické změny ve Venezuele během vlády Huga Cháveze. Jejím hlavním cílem je zjistit, zda nese současná venezuelská vláda rysy autoritativního režimu a jaké výsledky přinesly dosud realizované vládní reformy ve výše zmiňovaných oblastech.