Rozšiřování NATO do postsovětského prostoru (Gruzie jako potenciální člen) - Ovečka, Jan; Dubský, Zbyněk, 1974-; Sršeň, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce analyzuje možnost dalšího rozšíření Severoatlantické aliance o Gruzii. První část se zabývá připraveností Gruzie na vstup podle článku 10 Washingtonské smlouvy a nové strategické koncepce NATO, její ekonomicko-energetickou situací a vývojem vztahů NATO -- Gruzie. Další části charakterizují zájmy velmocí v regionu, Ruska, USA a EU, a zkoumají jejich vliv na Gruzii a její případný vstup do NATO.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; Gruzie; mezinárodní vztahy; diplomové práce; Georgia (Republic); international relations; master's theses