Problematika ROI v oblasti získávání a výběru zaměstnanců - Čevorová, Nina (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou měření v oblasti získávání a výběru zaměstnanců. Zde se snaží pomocí kvantifikace administrativních úkonů v procesu náboru za použití e-recruitmentové aplikace vyjádřit úsporu času personalisty, snížení nákladů na nábor a jeho celkové zkvalitnění. Pomocí vzorců HC ROI a HEVA je hledána existence vztahu mezi kvalitním náborem a ziskem a hodnotou společnosti. Taktéž je kvantifikována návratnosti investice do e-recruitmentové aplikace.