Oceňovanie opcií so stochastickou volatilitou - Bartoň, Ľuboš (2010)
Táto diplomová práca sa venuje problematike oceňovania opcií so stochastickou volatilitou. Najskôr je odvodený Black-Scholes model a potom sú diskutované jeho nedostatky. Krátko vysvetlujeme tiež pojem volatilita. Ďalej uvádzame tri oceňovacie modely so stochastickou volatilitou- Hull-White model, Heston model a Stein-Stein model. Na konci sú modely zhodnotené.