Redistribuce penzijního systému vlivem tvaru křivky celoživotního příjmu - Redl, Jan (2010)
Odvod během ekonomické činnosti na důchodové pojištění a následné čerpání starobního důchodu je velmi diskutované téma současné doby. V této práci bude věnována pozornost redistribuci důchodů vlivem tvaru křivky celoživotního příjmu. Respektive, kolik ze své mzdy odvedeme na sociální pojištění a jaká bude později výměra starobního důchodu. Tato práce srovnává celoživotní příjmy a vyplacení starobního důchodu až do průměrného věku úmrtí při dalších parametrech. Odpovídá na otázku, jaká bude výnosnost u jednotlivých skupin obyvatelstva, která je rozdělena na muže/ženy, obyvatelé Prahy/obyvatelé ČR mimo Prahy a obyvatele se základním/středoškolským/vysokoškolským vzděláním.