Redistribuce penzijního systému vlivem tvaru křivky celoživotního příjmu - Redl, Jan; Klazar, Stanislav, 1974-; Teklý, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Odvod během ekonomické činnosti na důchodové pojištění a následné čerpání starobního důchodu je velmi diskutované téma současné doby. V této práci bude věnována pozornost redistribuci důchodů vlivem tvaru křivky celoživotního příjmu. Respektive, kolik ze své mzdy odvedeme na sociální pojištění a jaká bude později výměra starobního důchodu. Tato práce srovnává celoživotní příjmy a vyplacení starobního důchodu až do průměrného věku úmrtí při dalších parametrech. Odpovídá na otázku, jaká bude výnosnost u jednotlivých skupin obyvatelstva, která je rozdělena na muže/ženy, obyvatelé Prahy/obyvatelé ČR mimo Prahy a obyvatele se základním/středoškolským/vysokoškolským vzděláním.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; důchodové pojištění; bakalářské práce; pension insurance; bachelor's theses