Optimalizace řízení zásob na distribučním centru obchodního řetězce - Kříž, Jan (2011)
Cílem této práce je vytvoření funkčního stochastického modelu pro plánování řízení zásob. K vyhodnocení poptávky bude docházet po jednotlivých položkách a model s přihlédnutím na další vlivy, jakými jsou například objednávková a závozová okna, stanoví optimální velikost objednávky a bod znovuobjednávky. Pro tuto práci budou využity dvě skupiny produktů, na kterých budou následně demonstrovány vzájemné odlišnosti v jejich objednávání. Pomocí tohoto modelu bude distribuční centrum minimalizovat celkové náklady při dodržení úrovně obsluhy nad požadovanou hranicí. Podmínkou je také uživatelsky příjemná obsluha modelu zaručující možnost využití výsledku této práce v reálném chodu řízení zásob na distribučním centru.