Optimalizace řízení zásob na distribučním centru obchodního řetězce - Kříž, Jan; Fábry, Jan, 1967-; Kořenář, Václav, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem této práce je vytvoření funkčního stochastického modelu pro plánování řízení zásob. K vyhodnocení poptávky bude docházet po jednotlivých položkách a model s přihlédnutím na další vlivy, jakými jsou například objednávková a závozová okna, stanoví optimální velikost objednávky a bod znovuobjednávky. Pro tuto práci budou využity dvě skupiny produktů, na kterých budou následně demonstrovány vzájemné odlišnosti v jejich objednávání. Pomocí tohoto modelu bude distribuční centrum minimalizovat celkové náklady při dodržení úrovně obsluhy nad požadovanou hranicí. Podmínkou je také uživatelsky příjemná obsluha modelu zaručující možnost využití výsledku této práce v reálném chodu řízení zásob na distribučním centru.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; řízení zásob; bakalářské práce; inventory control; bachelor's theses