Přeprava nadrozměrného sportovního vybavení v letecké dopravě - Draštík, Pavel (2011)
Tato práce se věnuje tématu přepravy nadrozměrného sportovního vybavení v letecké dopravě především s ohledem na odpovědnost leteckých dopravců v případě jeho zničení, ztráty, poškození nebo zpoždění. Zvýšená pozornost je věnována přepravě surfového vybavení na konkrétních relacích - Praha - Kanárské ostrovy a Praha - ostrov Bali v Indonésii. Cílem práce je potvrdit nebo vyvrátit nevyhovující situaci na poli přepravy nadrozměrného sportovního vybavení v letecké dopravě, k tomuto úcělu byl proveden vlastní průzkum.