Analýza migrace českých lékařů do zahraničí se zaměřením na Liberecký kraj - Němeček, Petr; Gráf, Václav; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce podrobně seznámí čtenáře s problematikou migrace českých lékařů do zahraničí. Jedná se o teoreticko-empirickou studii, jejímž hlavním přínosem bude zjištění migračního potenciálu lékařů v Libereckém kraji. Tato práce si dává za cíl zanalyzovat, zda jsou obavy z budoucího nedostatku lékařského personálu v České republice oprávněné. Cíle bude dosaženo metodou dotazníkového šetření napříč všemi specializacemi v tomto specifickém segmentu ekonomiky. Po vstupu České republiky do Evropské unie každoročně dramaticky stoupá počet českých lékařů, kteří odejdou za lepšími pracovními podmínkami do jiného členského státu. Alarmující také je, že se na rostoucích číslech stále více podílejí čerství absolventi lékařských fakult. Výsledek dotazníkového šetření nám ukáže v jakém měřítku a z jakých důvodů uvažují čeští lékaři z vybraného kraje o odchodu do zahraničí.
Vedoucí práce: Václav Gráf
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; lékaři; zdravotnictví; bakalářské práce; physicians; health service; bachelor's theses