Využití finančních derivátů v podnikání - Müller, Tomáš (2011)
Práce se zabývá hlavními možnostmi využití finančních derivátů v podnikání s důrazem na českého podnikového klienta. Popisuje fungování vybraných druhů finančních derivátů, mezi které patří forwardy, futures, FRA, opce, warranty a investiční certifikáty. Na praktických příkladech ukazuje možnosti využití vybraných finančních derivátů pro zajištění měnového, úrokového a komoditního rizika a také pro zhodnocení volných finančních prostředků podnikatele. Analyzuje a vzájemně srovnává jednotlivé varianty a snaží se co nejlépe poukázat na výhody a nevýhody využívání finančních derivátů v podnikatelské praxi.