Využití finančních derivátů v podnikání - Müller, Tomáš; Marek, Petr; Podškubka, Tomáš, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se zabývá hlavními možnostmi využití finančních derivátů v podnikání s důrazem na českého podnikového klienta. Popisuje fungování vybraných druhů finančních derivátů, mezi které patří forwardy, futures, FRA, opce, warranty a investiční certifikáty. Na praktických příkladech ukazuje možnosti využití vybraných finančních derivátů pro zajištění měnového, úrokového a komoditního rizika a také pro zhodnocení volných finančních prostředků podnikatele. Analyzuje a vzájemně srovnává jednotlivé varianty a snaží se co nejlépe poukázat na výhody a nevýhody využívání finančních derivátů v podnikatelské praxi.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses