Hodnocení výhodnosti vlastního bydlení a souvisejícího financování koupě nemovitosti oproti bydlení v pronájmu - Ulrich, Zdeněk; Sieber, Martina; Nowak, Ondřej, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá hodnocením výhodnosti koupě vlastního bytu a s ním souvisejícím financováním oproti bydlení v pronájmu. Obsahem práce je teoretický popis jednotlivých fází hodnocení investičního projektu od sestavení finančního plánu a stanovení počátečních kapitálových výdajů po samotné hodnocení, například metodou NPV a IRR. Praktická část zkoumá na konkrétním modelovém příkladě, zda je koupě vlastního bytu výhodnější oproti bydlení v pronájmu, a jak je tato výhodnost závislá na zvolené formě financování. Součástí je i citlivostní analýza, která zkoumá sensitivitu sestavených modelů na změny vstupních parametrů.
Vedoucí práce: Martina Sieber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses