Zatížení dědiců daněmi a poplatky - Oberhofer, Aleš (2011)
Cílem práce je analyzovat zatížení dědiců daněmi. První dvě kapitoly vychází především z ustanovení Zákona č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí a Zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník a poskytují informace nezbytné ke správnému určení notářského poplatku a samotné dědické daně. Dále jsou získané informace aplikovány na fiktivní příklad dědictví. Ten je ve zjednodušeném dědickém řízení analyzován a notářský poplatek i daň vypočtena. V závěru je odvozeno zatížení dědiců dědickou daní a notářským poplatkem.