Zatížení dědiců daněmi a poplatky - Oberhofer, Aleš; Slintáková, Barbora; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem práce je analyzovat zatížení dědiců daněmi. První dvě kapitoly vychází především z ustanovení Zákona č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí a Zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník a poskytují informace nezbytné ke správnému určení notářského poplatku a samotné dědické daně. Dále jsou získané informace aplikovány na fiktivní příklad dědictví. Ten je ve zjednodušeném dědickém řízení analyzován a notářský poplatek i daň vypočtena. V závěru je odvozeno zatížení dědiců dědickou daní a notářským poplatkem.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; dědická daň; bakalářské práce; inheritance tax; bachelor's theses