Optimalizace financování základní školy v malé obci - Krejza, Martin; Slintáková, Barbora; Blažek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se věnuje financování základního školství. První část se obecně zabývá školským systémem v České republice a metodikou financování základních škol. Druhá část se konkrétněji zaměřuje na Základní školu v Choustníku. Nejprve je sledován vývoj počtu dětí v posledních letech a jeho důsledek na školu. Poté je pozornost zaměřena na variantní řešení současné situace. Zejména jde o různá úsporná opatření či alternativní zdroje financování, protoţe škola se potýká s váţnými finančními problémy. Jedná se jak o zachycení postupů, které jiţ škola přijala, tak o opatření, která by mohla škole v současné situaci pomoci. Nakonec jsou popsány alternativní uspořádání školy, ke kterým by muselo dojít, pokud by se zřizovateli nepodařilo školu financovat.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses