Mýtný systém Itálie - Šmíd, Milan (2010)
Mýtný systém vybrané země, zpoplatnění silniční infrastruktury, legislativní ukotvení, používaná technologie, kompatibilita, zpoplatněná vozidla, správa a organizace systému, event. další fiskální opatření v oblasti silniční dopravy, způsoby zpoplatnění, Telepass, smluvní a technická interoperabilita.