Analýza způsobů zabezpečení osob ve stáří - Bufka, Vojtěch; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce je primárně zaměřena na analýzu a celkové zhodnocení alternativních finančních produktů, které jsou určeny především pro dlouhodobé spoření na penzi. Úvodní kapitola popisuje současný stav důchodového systému v České republice. Dále jsou nastíněny důvody, které mohou způsobit budoucí neudržitelnost stávajícího systému a závěr první časti je věnován tématu připravované důchodové reformy. Stěžejní část bakalářské práce charakterizuje a zkoumá vybrané finanční produkty, které mohou lidem pomoci zajistit dostatek peněžních prostředků ve stáří. Hlavní pozornost je zaměřena na penzijní připojištění, investiční produkty a životní pojištění. Závěr bakalářské práce patří celkovému srovnání zvolených alternativních způsobů finančního zajištění a pomocí veřejného průzkumu zjišťuje, jaký pohled na tuto problematiku má veřejnost.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor bakal. práce]; životní pojištění; kolektivní investování; bakalářské práce; life insurance; collective investment; bachelor's theses