Ocenění vybrané společnosti - Večeřová, Karolína; Jurečka, Jan, 1935-; Hackl, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Elektro, a.s., maloobchodního prodejce spotřební elektroniky a elektrospotřebičů, ke dni 1. 1. 2010. Ocenění se skládá z jednotlivých částí jako je finanční analýza, která zkoumá finanční zdraví podniku; strategická analýza, jejímž úkolem je vymezení relevantního trhu a prognóza tržeb; prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Výsledné ocenění je provedeno výnosovou metodou DCF Equity diskontováním volných peněžních toků pro vlastníky (akcionáře) diskontní mírou ve tvaru nákladů vlastního kapitálu.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses