Dolarizovaná ekonomika Laosu - Komhäuser, Tomáš (2011)
Cílem této bakalářské práce je zjistit příčiny dolarizace v Laosu. Nejdříve popisuje stručně druhy dolarizací. Charakterizuje zkušenosti s dolarizací v Laosu v 90. letech, zkoumá přímé příčiny tj. vliv inflace a měnového kurzu a rovněž nepřímé příčiny tj. zahraniční investice a domácí platební systém. V poslední kapitole jsou posouzeny její následky ve formě výhod a nevýhod.