Dolarizovaná ekonomika Laosu - Komhäuser, Tomáš; Ondřich, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této bakalářské práce je zjistit příčiny dolarizace v Laosu. Nejdříve popisuje stručně druhy dolarizací. Charakterizuje zkušenosti s dolarizací v Laosu v 90. letech, zkoumá přímé příčiny tj. vliv inflace a měnového kurzu a rovněž nepřímé příčiny tj. zahraniční investice a domácí platební systém. V poslední kapitole jsou posouzeny její následky ve formě výhod a nevýhod.
Vedoucí práce: Libor Ondřich
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor bakal. práce]; Laos; bakalářské práce; Laos; bachelor's theses