Analýza obchodovania s Futures - Trúchly, Marek (2011)
Diplomová práca sa zameria na vysvetlenie základných znalostí ohľadom obchodovania s futures kontraktmi a možnými spôsobmi obchodovania na burze ako východisko pre analytickú časť. Analytická časť práce je založená na reálnom obchodovaní s akciovými, menovými a komoditnými futures v dennom tak aj v intradennom obchodovaní. Vo viacerých obdobiach sleduje vývoj určeného portfólia zloženého z futures kontraktov. Záverom porovnáva výsledky s alternatívnými nákladmi investora a hodnotí počínanie investora na burze.