Rizikový a rozvojový kapitál - Quittek, Radim (2011)
Diplomová práce se zabývá fungováním rizikového a rozvojového kapitálu v České republice. Na tuto problematiku je nahlíženo ze dvou úhlů. První část práce je věnována makroekonomickému zhodnocení současného stavu private equity v České republice. Cílem této části je popsat současný stav, srovnat jej s ekonomikami s rozvinutým private equity trhem a vyvodit doporučení, která povedou k rozvoji tohoto druhu financování u nás. Druhá část se zaměřuje na charakteristiku fungování private equity trhu z mikroekonomického hlediska. Cílem je popsat fungování private equity trhu na úrovni jednotlivých subjektů, představit operační model fungování a analyzovat a srovnávat investiční strategie jednotlivých manažerských společností působících u nás.