Rizikový a rozvojový kapitál - Quittek, Radim; Valach, Josef, 1933-2025; Krabec, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá fungováním rizikového a rozvojového kapitálu v České republice. Na tuto problematiku je nahlíženo ze dvou úhlů. První část práce je věnována makroekonomickému zhodnocení současného stavu private equity v České republice. Cílem této části je popsat současný stav, srovnat jej s ekonomikami s rozvinutým private equity trhem a vyvodit doporučení, která povedou k rozvoji tohoto druhu financování u nás. Druhá část se zaměřuje na charakteristiku fungování private equity trhu z mikroekonomického hlediska. Cílem je popsat fungování private equity trhu na úrovni jednotlivých subjektů, představit operační model fungování a analyzovat a srovnávat investiční strategie jednotlivých manažerských společností působících u nás.
Vedoucí práce: Josef Valach
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses