Finančná kríza - Petráš, Marek; Moravec, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práca sa zameriava na priblíženie pojmu finančná kríza a konkrétne sa zameriava na menovú krízu v Českej republike v roku 1997. Pojednáva o teoretických príčinách a dôsledkoch jednotlivých druhov finančných kríz. Ťažisko práce je analýza vývoja Českej republiky ako tranzitívnej ekonomiky počas rokov 1990 až 1998. Mapuje obdobie prerodu centrálne plánovanej ekonomiky v tržnú, vytváranie finančného a kapitálového trhu ako aj vývoj jednotlivých ukazovateľov ekonomickej transformácie. Práca sa ďalej sústreďuje na kritický rok 1997 a s ním spojenú menovú krízu. Analyzuje jednotlivé rozhodnutia vlády a centrálnej banky a ich vplyv na ekonomiku krajiny.
Vedoucí práce: Lukáš Moravec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses