Minimalizace doby trvání projektu jako úloha lineárního programování - Pítr, Lukáš; Kalčevová, Jana; Flusserová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Je zadán projekt reprezentovaný hranově definovaným síťovým grafem a množina zaměstnanců. Každému zaměstnanci trvá vykonání jednotlivých činností projektu různě dlouhou dobu. Cílem práce je nalezení takového přiřazení činností zaměstnancům, při kterém je doba trvání projektu minimální. K tomuto účelu je užito metod teorie grafů a lineárního programování. V úvodních kapitolách jsou popsány základní pojmy pro tuto práci relevantních disciplín operačního výzkumu. V páté, stěžejní kapitole jsou pak vytvořeny modely, jejichž prostřednictvím je optimální přiřazení hledáno. Za každým modelem následuje výpočetní experiment, přičemž optimalizace probíhá ve dvou krocích. V závěru kapitoly je uvedeno srovnání nalezených řešení.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses