Možnosti a metody řízení kurzového rizika - Kliment, Martin (2011)
Rozvoj mezinárodního obchodu s sebou přináší pro společnosti riziko vývoje měnových kurzů. Smyslem této práce čtenáři srozumitelnou formou přiblížit metody řízení rizik. Devizové riziko je následkem vývoje měnových kurzů. To přináší nebezpečí změny budoucích plateb, jak na straně příjmové tak na výdajové. Práce je rozdělena do několika částí, kde od základů čtenáře seznamuji se světem kurzových rizik. Od teoretických definic a vztahů až po základní možnosti zajištění, kterými jsou finanční deriváty. V závěru práce se věnuji hodnocení a praktickými poznatkům z ní vyplývajících.