POUŽITÍ STATISTICKÝ METOD PŘI OCEŇOVÁNÍ PODNIKU - Zelenka, Martin; Zimmermann, Pavel, 1980-; Sedakov, Vladimir; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této práce je nastínit možnost aplikace statistických metod při oceňování podniku. Tato práce poskytuje základní přehled o dané problematice zejména z matematicko-statistického pohledu. První kapitola obsahuje úvod do oblasti oceňování podniku a jsou zde uvedeny okruhy oceňování podniku, kde je možné jednotlivé statistické metody využít. V následujících částech práce lze nalézt popis jednotlivých metod a stručný popis dané problematiky. Práce je zaměřena převážně na analýzu časových řad. V závěru teoretické části týkající se analýzy časových řad je zmíněna problematika regresní analýzy časových řad, resp. úskalí aplikace této metody při praktickém využití, a uveden možný způsob řešení tohoto problému. Závěrečná kapitola je věnována praktické ukázce aplikace analýzy časových řad na reálných datech vybraného podniku. Práce prezentuje jednoznačnou vhodnost použití statistických metod v oboru oceňování podniku a dokazuje jejich praktické využití.
Vedoucí práce: Pavel Zimmermann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; analýza časových řad; statistické metody; diplomové práce; time series analysis; statistical methods; master's theses