Analýza efektivnosti léčby benigní hyperplazie prostaty pomocí miniinvazivního zákroku laserovou metodou fotoselektivní vaporizace a metodou standardního chirurgického zákroku transuretrální resekcí prostaty - Jirásková, Marcela; Lešetický, Ondřej; Mlčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Diplomová práce nejprve v teoretické části seznámí s nejčastějším nezhoubným onemocněním u mužů nad 50 let zvaným benigní hyperplazie prostaty a to zejména z pohledu anatomie, etiopatogeneze, symptomatologie, komplikací, vyšetření a léčby. Další součástí teoretické části je charakteristika nákladových analýz užívaných ve zdravotnictví: CMA, CEA, CUA a CBA. V praktické části je provedena analýza efektivnosti léčby metodou fotoselektivní vaporizace prostaty a metodou transuretrální resekce prostaty s využitím nákladové analýzy CEA.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: řízení nákladů; benigní hyperplazie prostaty; management [obor dipl. práce]; fotoselektivní vaporizace prostaty; diplomové práce; cost control; benign prostatic hyperplasia; master's theses