Sledování a vyhodnocování IT projektů - Kmoníček, Ondřej; Chlapek, Dušan; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Abstrakt Diplomová práce se zabývá problematikou měření a řízení projektů. První část se zabývá metodikami řízení IS/ICT jako jsou ITIL, COBIT, MMDIS a BSC. Dále v ní naleznete pojednání o metodikách řízení IT projektů jako jsou PMBoK, PRINCE2, ValIT MMDISŘíP. S využitím výše jmenovaných metrik byl vypracován model v prostředí Microsoft Excel, který umožňuje vcelku jednoduše vyhodnocovat projekty IT. Model vychází z těchto metodik a obsahuje metriky, které jsou obsažené v těchto metodikách, nebo jsou z těchto metodik logicky odvozené. V druhé části práce se autor zabývá popisem modelu a jeho využitím včetně jeho praktické aplikace na vyhodnocení dvaceti konkrétních projektů. Byla použita konkrétní data z dvaceti projektů z předmětu 4IT414 řízení projektů. V závěru práce jsou zanalyzována a vyhodnocena data pomocí vytvořeného modelu metrik a je popsána úspěšnost využití modelu a jeho výhody při vyhodnocování projektů IT. Klíčová slova: Projektová metodika, Metodika pro řízení IS/ICT, Metrika, Model metrik, Hodnocení projektů.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses