Agilní správa databáze - Kotyza, David; Palovská, Helena, 1959-; Macák, Petr, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce se zabývá problematikou agilní správy databázových systémů. Cílem práce je zanalyzovat na detailnější úrovni jednotlivé změny, které databázoví administrátoři běžně konají a podat informace, jak i takto jednoduché úpravy mohou mít zdánlivě podstatný dopad na dostupnost databáze a na data v nich uložená. První část (kapitola 2, 3) se zaměřuje na vysvětlení základních principů u nejznámějších metodik, které byly či jsou používány v praxi během vývoje softwaru. Ve druhé části (kapitola 4) jsou blíže popsány základní kroky strategie při využití agilních technik. Následně ve třetí části (kapitola 5 a další) práce jsou rozebírány jednotlivé kroky a postupy, jež se běžně používají při provádění změn v databázích.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; refaktoring; SQL (dotazovací jazyk); diplomové práce; refactoring; SQL (query language); master's theses