Geografické informační systémy - Vodička, Ondřej; Palovská, Helena, 1959-; Strossa, Petr, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce se zaměřuje na geografické databázové systémy (GIS). První část je věnována charakteristice GIS, ukazuje jejich specifika a představuje význam standardizace v této oblasti. V druhé části je zachycen aktuální stav na trhu GIS softwaru. GIS software je rozdělen na kategorie podle poskytované funkčnosti a zároveň na open source a komerční část. Na základě jednotlivých kategorií jsou pak charakterizovány nejvýznamnější GIS produkty. Další část se samostatně věnuje produktům firmy Oracle, které jsou touto společností nabízeny v souvislosti GIS. Poslední část představuje soubor možností, námětů a doporučení pro návrh architektury GIS v kontextu produktové řady firmy ESRI.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; prostorová data; architektura; software; geografické informační systémy; diplomové práce; spatial data; architecture; software; geographical information systems; master's theses