Analýza cestovního ruchu Indie ve vztahu k České republice - Bernardová, Jana (2010)
Cílem práce je poskytnout přehled o podmínkách pro cestovní ruch v Indii i o cestovním ruchu této země jako takovém. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola vymezuje teoretický rámec, druhá představuje Indii jako destinaci cestovního ruchu a poskytuje základní informace o zemi. Ve třetí kapitole jsou analyzovány podmínky Indie pro cestovní ruch, čtvrtá kapitola potom zpracovává současný cestovní ruch země. Obsahem páté kapitoly je analýza možností cestování do Indie a poslední kapitola je věnovaná vyhodnocení dotazníkového šetření, jež mapovalo pohled české veřejnosti na cestování do Indie.