Podnikatelský plán - Svobodová, Martina (2011)
Diplomová práce je zaměřena na zpracování podnikatelského plánu nově vzniklé společnosti 3energy.cz. Teoretická část obsahuje základní pojmy týkající se podnikání, jeho právních forem, dále je zde popsán podnikatelský plán z hlediska struktury, formy i obsahu. V praktické části nalezneme popis a analýzu konkrétní společnosti se zaměřením zejména na konkurenci, okolí podniku a také marketing. Následuje finanční plán společnosti 3energy.cz vycházející z počáteční investice, předpokládaných výnosů a nákladů společnosti. Na základě těchto údajů je zpracována predikce účetních výkazů na časový horizont pěti let. Tato část je zakončena analýzou rizik, která mohou v průběhu podnikání reálně nastat.