DOPADY HOSPODÁŘSKÉ KRIZE NA SKLÁŘSKÝ PRUMYSL V ČESKÉ REPUBLICE - Strouhal, Tomáš; Dočkal, Dalibor; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se bude zabývat dopady probíhající hospodářské krize na sklářské odvětví. Obor, který má zejména v severních Čechách zásadní vliv na chod celé ekonomiky a je beze sporu propojen s dalšími odvětvími. Nejprve se v první části zaměří na současný český trh, na průběh efektivní domácí poptávky po sklářských výrobcích od poloviny devadesátých let a v neposlední řadě i na zaměstnanost. V praktické části se poté zaměří na analýzu makroekonomických ukazatelů, jakými jsou HDP, nezaměstnanost či inflace. Následovat bude zkoumání regionu Železnobrodska, který vlivem úpadku ztratil velké množství pracovních míst právě ve sklářském průmyslu. S tím je neodmyslitelně spojeno uzavření několika desítek společností a i největšího podniku v Železném Brodě - Železnobrodského skla. Závěrem by práce měla přinést možný budoucí vývoj sklářského segmentu a také určité predikce ke zlepšení stavu tradičního odvětví České republiky.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; konkurence; hospodářská krize; nezaměstnanost; bakalářské práce; competition; economic crises; unemployment; bachelor's theses