Důchodová reforma v ČR - Chrstoš, Tomáš; Poláková, Olga, 1944-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Úvod bakalářské práce se zaměří na základní důvody, proč vůbec potřebujeme reformu systému důchodového zabezpečení. Zaměří se především na to, proč je nutné provést v České republice důchodovou reformu a dále jak se změnily podmínky oproti předchozímu stavu, kdy důchodový systém plně vyhovoval tehdejším podmínkám. Dále se bude práce věnovat analýze přípravy reformy důchodového zabezpečení v ČR a všem pokusům o její provedení a průběhu reformy v některých zemích světa. Práce se také bude zabývat samotným průběh reformy důchodového zabezpečení, variantami jednotlivých řešení a jejich hlavními výhodami a nevýhodami, které jednotlivé varianty skrývají. Jelikož důchodová reforma je značnou měrou ovlivněna politickou, ekonomickou a společenskou situací v zemi, zaměří se práce i na toto téma a zároveň nastíní varianty jednotlivých politických stran.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses