Projekt návrhu a implementace specializovaného komunitního SW, specifika jeho tvorby a uvedení na trh - Štemberk, Vladimír; Stanovská, Iva; Holásek, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tuto diplomovou práci lze chápat jako reálný podnikatelský plán zaměřený na vytvoření specializovaného komunitního software s cílem prosadit vlastní programové řešení v rámci konkrétního prostředí komunity uživatelů, kteří jsou charakterističtí svou neochotou platit za digitální produkt a sklonem k jeho nelegálnímu sdílení. Hlavním cílem práce je tedy vytvoření specializovaného download manažeru, který poskytuje veškerou potřebnou funkcionalitu, definovanou na základě specifikace požadavků, které se přímo účastnili koncoví uživatelé. Dosažení cíle je pak dáno podrobnou a kvalitní analýzou prostředí a vhodným návrhem řešení. Dalším cílem práce je pak úspěšné uvedení finální verze programového řešení na cílový trh za účelem maximální penetrace a získání povědomí o značce. Tohoto cíle bude dosaženo kvalitním programovým řešením, vhodně zvolenou reklamní kampaní, vytvořením partnerských vztahů a distribučních cest, stanovením přiměřené ceny i platebních metod. Vlastní přínos práce je v aplikaci multi-vláknové a multi-segmentové technologie stahování dat v konkrétním prostředí file-hostingové služby způsobem, který doposud nebyl aplikován v žádném z konkurenčních produktů a který zároveň i umožňuje maximální využití přenosových kapacit uživatele. V neposlední řadě práce přibližuje chování uživatelů a možnosti zpoplatnění programového řešení v rámci specifické komunity uživatelů na Internetu.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; C# (programovací jazyk); podnikání; diplomové práce; C# (programming language); business; master's theses